Piercing Nedir ve Piercing Çeşitleri Nelerdir?

Piercing Nedir ve Piercing Çeşitleri Nelerdir?

 Punk kültürünün bir parçası olarak ortaya çıkan piercing yani (vücudu delmek) bugün tüm dünyada popüler ve benzersiz bir trenddir. Piercing, yüzük, küpe gibi bir mücevher takmak için vücudun ilgili bölümünü sivri bir iğne ile delmeyi içerir. Stil dışında vücut piercingleri kültürel, dini ve cinsel tercihler için yapılır. Belli başlı piercing çeşitleri ise şunlar:

Kulak Piercing

Kulak deldirmek, muhtemelen antik zamanlara kadar uzanır. Bu, kulakların kıkırdak ve lob dâhil olmak üzere tüm alanlarında yapılır. Küpeler şık görünüyor ve her iki kulakta birden fazla delme işlemi yapılabiliyor.

Burun Piercing

Burun delme işlemi de eski medeniyetlere dayanıyor. Hızma piercing popüler bir seçimken septum (burun uç orta bölücü) piercing sıklıkla cesur ifadeler üreten bir yüzük ile işaretlenir.

Kaş Piercing

Kaş delme, bir uniseks yaklaşımdır ve çoğunlukla Amerikan toplumlarında görülür. Bu kaş piercing tarzı şimdi Güney Doğu Asya, Avrupa ve Türk gençliğini de sarstı.

Nipel Piercing

Meme ucu ve çevresindeki alanların tümüne yapılabilen delme işlemidir. Bu uç moda büyük oranda erkek cinsiyette görülür.

Dil Piercingi

Bu stil diğer piercing biçimleriyle karşılaştırıldığında dünyada pek popüler değildir. Yine de, cesur gençler onu tercih ediyor.