Asetat Kutu Ambalaj Sağlığa Zararlı mıdır?

Asetat Kutu Ambalaj Sağlığa Zararlı mıdır?

Alışveriş esnasında onları sıkça görürsünüz ve sağlığa zararı olup olmadığı konusunda kafanız biraz karışık olabilir. Gerçek şu ki, asetat kutu veya şeffaf ambalaj ya da ambalaj malzemelerini yememeniz halinde sağlığınızdan endişelenmeniz gerekmez. İşte, asetat hakkında bilmeniz gereken gerçekler…

Asetat Nedir? Asetat Kutu ve Ambalajlar Nerede Kullanılır?

Asetat, yalnızca endüstriyel ormancılıktan elde edilen, doğal ve yenilenebilir bir materyal olan selüloz bazlı bir filmdir. Selüloz bazlı bir madde olan asetat film, ahşaba benzer şekilde reaksiyona girer. Zamanla kuruyarak asetat kutu gibi mükemmel bir işlem için uzatılır. Asetat film, mükemmel kristal berraklığı ve yansıma içermeyen bir yüzey sunar. Ayrıca, kırışıklık direnci, boyutsal kararlılık, yağ geçirmezlik, su direnci, yüksek gaz geçirgenliği, iyi elektriksel yalıtım özellikleri, buğulanma ve orta su buharı geçirgenliğine karşı direnci ile de bilinir.

ozambalaj.com web sitesinde görebileceğiniz gibi asetat kutular veya şeffaf ambalaj kutular, gıdadan, hediyelik eşyaya, tıbbi malzemelerden kozmetik ürünlerine kadar hemen her sektörde kullanılır. Mükemmel nem geçirgenliği sayesinde gıda ambalajlarında, özellikle fırıncılık ürünlerinde yaygındır. Kristal berraklığı ve mükemmel yüzeyler, özellikle kozmetik endüstrisi için de caziptir.