Mum Lekelerini Çıkarmak için İhtiyacınız Olan Her Şey

Mum Lekelerini Çıkarmak için İhtiyacınız Olan Her Şey

Mumları çoğumuz seviyoruz ama tüm dekorasyon güzelliklerine rağmen etrafa damlayan mum lekeleri düşünmek istediğiniz son şeydir. Halı, giysi, masa veya örtülerinize bulaşan mum lekeleri için artık endişelenmeyin, bu kolay önerileri uygulayın.

Mum Lekesi Nasıl Çıkartılır?

Masa örtüleri veya yıkanabilir giysiler üzerindeki mum lekeleri için, mumun donmasını bekleyin ve soğuk bir bıçakla kazıyın. Balmumu hala yumuşaksa, balmumu sertleştirmek için öğeyi dondurun ve sonra fazla balmumu kazıyın. Balmumu renkli ise temiz kâğıt havluları lekenin üzerine ve altına yerleştirin ve bölgeye ılık kuru ütü bastırın. Havlular erimiş balmumunu emeceği için değiştirin. Kalan lekeyi ılık veya sıcak suda yıkayın.

Mum halı üzerine damlamışsa küçük bir plastik torbaya sarılmış bir buz küpü uygulayarak dondurun ve mumu kazıyın. Çıkmayan lekeyi temiz beyaz bir bezle örtün ve mumu kumaşa aktarmak için ütü ucunu kullanarak bastırın. Tüm mum halıdan beze aktarılana kadar, tekrarlayın. Renk lekesi kalırsa, halı ve döşemeler için özel leke çıkarıcı ve süngerle temizleyin. Mobilya üzerine damlayan mumu çıkarmak için ise mumun soğumasını bekleyerek, plastik bir bıçakla kazımak yeterli olacaktır.