ISO 45001 Nedir?

ISO 45001 Nedir?

ISO 45001, dünya çapında tanınan ve uygulanan İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri için bir ISO standardıdır. ISO 45001, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tehlikeleri önlemek ve işyerinde riskleri en aza indirmek için bir dizi kural, politika, süreç, plan içeren en iyi uygulamaları temsil eder.

ISO 45001 Kurumunuz için Neden İyidir?

ISO 45001, OHSAS 18001’in tüm avantajları yanında bazı yenilikleri de beraberinde getiriyor. İşte bu avantajlardan sadece birkaçı:

İmaj ve güvenilirlik: Müşterilerinize iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi kurma ve sürdürme taahhüdünde bulunduğunuza dair net bir mesaj göndererek imajınızı ve pazar payınızı artırabilirsiniz.

Maliyet kontrolü: Tüm kuruluşların aradığı maliyetlerin düşürülmesidir. ISO 45001, davalara, tazminatlara neden olabilecek ve kuruluş imajının bozulmasına yol açabilecek iş sağlığı ve güvenliği olaylarını azaltarak yardımcı olabilir.

Süreklilik ve verimlilik: Birkaç başarısız denemeden ziyade neyin iyileştirileceğine ilişkin kararlar almak için doğru verileri kullanarak, başarı şansınızı büyük ölçüde artırabilirsiniz. Bu da süreklilik ve verimlilik anlamına gelir.

ISO 45001 uygulaması hakkında daha fazla bilgi edinmek için kilavuzdanismanlik.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. ISO 45001 eğitimleri ve sertifikasyonları için profesyonel ISO danışmanlık firması ile iletişime geçebilirsiniz