Böbrek Taşı Önleyici Diyet Önerileri

Böbrek Taşı Önleyici Diyet Önerileri

Bir sedanter yaşam tarzı (düzensiz fiziksel aktivite) ve zayıf beslenme, böbrek taşı oluşumunun iki ana nedenidir. Eğer böbrek taşlarından kaçınmaya çalışıyorsanız, ne yiyip ne içiyorsanız artık yemeyin ve içmeyin. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirirken, yaşam tarzınızı da düzeltmelisiniz.

Böbrek Taşı Oluşmasına Karşı Yapabileceğiniz 3 Basit Şey

Diyet mutlaka böbrek taş oluşumunu tersine çevirmez. Bazı vakalarda hala taşın alınması için cerrahi veya tıbbi prosedür gerekir. Fakat böbrek taşı oluşmasına karşı yapabilecekleriniz kolaydır.

Bu gıdalardan kurtulun! Tatlı, tuzlu, konserve, kızartma, dondurulmuş gıda ve hazır yiyecekleri yemeyin ve onlardan kurtulun. Hayvansal gıdalar (et, tavuk, süt, yumurta…) ve vücudunuzda ürikasit artırıcı her tür gıdadan uzak durun.

Su için! Günde en az 8 lt su için. Ayrıca kefir, ayran, sebze ve meyve suları veya detoks suyu tüketerek sıvı alımınızı artırabilirsiniz.

Aktif olun! Herhangi bir spor yapın; koşun, yüzün, dans edin, ağırlık kaldırın, yoga yapın veya yürüyün. En az bir fiziksel aktiviteyi tercih edin ve haftada en az 4 saat geçirin. Sağlık durumunuzu iyileştirmenize yardımcı olacak yeni bir yaşam tarzına geçmek için kendinize 3 hafta verin.

Aslında, bir böbrek taşı diyetini ve iyi bir yaşam tarzını izleyerek, kilo verme, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, böbrek yetmezliği riskini azaltır, ruh hali ve yaşam kalitenizi iyileştirir, ilaçlara daha az bağımlı hale gelirsiniz.