Yeşillikleri Bozulmadan Saklamanın Püf Noktası

Yeşillik tüketimi bedensel sağlık açısından oldukça önemli olup yeşillikleri tazeliği ile muhafaza etmek oldukça sıkıntılı bir durumdur. Bazı kişiler su içine koydukları yeşilliklerini tezgahlarında bulundurarak tazeliğini korumaya çalışsalar da bu tam istenen sonucu doğurmamaktadır. Aynı zamanda bu suyun değiştirilmemesi durumunda ise çürüme oldukça çabuk olur.

Hangi Yöntemleri Uygulayabiliriz?

Yeşillikleri ilk günkü tazeliği ile korumanın ve aynı tazelik ile tüketmenizi sağlayacak olan yönteme yer vererek yeşilliklerinizi korumanız mümkün olur.

Yeşillikler içinde dere otu, maydanoz, taze soğan, taze nane gibi sebzeler özellikle daha dayanıksız bir yapıya sahiptir. Bunun yanı sıra yaprak marulda aynı şekilde kısa sürede bozulabiliyor.

Yeşilliklerinizin buzdolabınızda uzun süre taze kalmasını ve bozulmamasını istiyorsanız öncelikle onları yıkayın. Sonra kurutma işlemi yapın. Bunu kâğıt havlu ile de gerçekleştirebilirsiniz. Kuruyan yeşillikleri kâğıt havluya sararak ya da cam kavanoza koyarak buzdolabınızda uzun süre muhafaza etmeniz mümkün. Kâğıt havlu ile saklayacak iseniz uzun süre bekleme riskine karşı şeffaf poşete koyarak havasını alıp öyle saklamanız tavsiye edilir.