Yaz Aylarında Güneş Çarpmasına Dikkat

Yaz Aylarında Güneş Çarpmasına Dikkat

Sıcaklığın artışı ile birlikte yaşanan birçok hastalık olabiliyor. Yaz aylarında ise karşımız acıkan hastalıkların başında güneş çarpması gelmektedir. Güneş çarpması gün içinde güneşin direk olarak gelmiş olduğu saatlerde dışarda kalınması ve bu zaman diliminde de şapka kullanılmaması durumlarında karşımıza çıkabiliyor. Bu sebep ile güneş çarpmasına karşı dikkatli olunması ve tam öğlen saatlerinde de mümkün mertebe dışarı çıkılmaması gerekir.

Eğer mecburi olarak çıkmanız gerekiyor ise mutlaka koruma sağlayacak olan şapka kullanımına yer vermeniz gerekir.

Sıcak çarpması birçok sıkıntıya neden olması ile beraber ilk belirtisi elbette şiddetli baş ağrısıdır. Güneş çarpması sadece yetişkinler değil özellikle çocuklar için önemlidir. Bu sebep ile çocuklarınızın güneşin dik geldiği saatlerde korumanız ve mümkün olduğu kadar bu saatlerde dışarı çıkarmamanız önerilir.

Su Tüketimi

Sıcaklıkların başlaması ile beraber su tüketimine de dikkat etmemiz gerekir. Suyun vücutta azalması titreme, baş ağrıları, halsizlik gibi sıkıntılara neden olurken aynı zamanda halüsinasyonlara da neden olabiliyor. Bu neden ile mutlaka bol su içmeye önem vermeniz gerekir.