Saçınızın Daha Hızlı Uzamasını Nasıl Sağlarsınız?

Saçınızın Daha Hızlı Uzamasını Nasıl Sağlarsınız?

Kadınların en değerli aksesuarı olan saçlarıdır. Sadece bayanlar değil, erkekler de saçlarının hızlı uzayarak arzu ettikleri uzunluğa daha kısa zamanda ulaşmasını isterler. Daha uzun saçlara sahip olurken, aynı zamanda da sağlıklı olmaları da önemlidir. Saçınızın daha hızlı uzamasını nasıl sağlarsınız sorusunun yanıtı için öncelikle yapılması gereken bakım uygulamalarını gerekleştirmeniz gerekir.

Bakım Uygulamaları

  • Saçların daha hızlı uzaması için öncelikle saç uçlarından aldırmak geliyor. Saçın uçlarından aldırmak kısalmasına ve uzayan kısmın geri gitmesine sebep olur fikri yanlıştır. Uç kısımları oldukça güçsüz olup ayrıca kırıklar sebebi ile zaten sağlıksız bir görüntü yaratır. Saçın uç kısımlarında yapılan kesim sonucunda saçlarınızın uzaması hız kazanır. Güçlenen saçlarınız daha kısa sürede uzayacaktır.
  • Saç diplerine uygulanan bitkisel yağ masajı saçların daha kolay uzamasına dolaylı yoldan etki eder. Saç köklerinin güçlenmesi ve saç tellerinin güçlenmesi ile daha sağlıklı saçlara kavuşursunuz.
  • Yumurta masajı da saç köklerini ve saç tellerini güçlendiren bakım uygulamasıdır. Saç yoğunluğunuza göre 3 ya da 4 yumurta akını iyice çırpın. Saçlarınıza yumuşak masajları yaparak yumurta akını sürün. Yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
  • Saçların daha hızlı uzaması için bol su içmeniz de faydalıdır. Su saçların güçlenmesini sağlayarak daha çabuk uzamasına sebep olur.
  • Fön ve benzeri uygulamalar saçlardaki nemi aldığı için güçsüzleşmelerine sebep olur. Mümkün olduğunca az kuaför işlemi yaptırmanız saçlarınız için daha yararlı olacaktır.
  • Saçlarınızın daha hızlı büyümesine yardımcı olmak için beslenmenize de dikkat etmeniz önerilir. Özellikle protein ağırlıklı beslenmek saçların güçlenmesini sağlar. Kımızı et, süt, yumurta, tavuk gibi gıdalara öğünlerinizde daha çok yer verebilirsiniz.