Doğa da insan sağlığına yararlı birçok bitki ve meyve bulunur. Uzmanlarda hastaların hap şeklinde olan kimyasal ilaçlar kullanması yerine bizzat doğadan olan besinleri tüketmesi gerektiğini ifade eder. Sayısız faydası bulunan bitkisel ürünlerin başında ise zencefil gelir. Kanserden migrene kadar birçok hastalığa fayda sağlayan zencefilin tüketimi de çok önemlidir. Zencefilin bilinen en büyük faydası rahim kanserine olan olumlu sonuçlarıdır.
Kolon kanseri tedavisinde de kullanılan zencefil, sabah bulantısı şikâyetlerinde de oldukça etkilidir. Zencefil taşıt tutmasına bağlı mide bulantısına da iyi gelir. Doğal ağrı kesiciler ve anti-inflamatuar özellik taşıyan besin maddeleri arasında yer alan zencefil; ateş basması gibi durumlarda da tüketilir. Aynı zamanda zencefil mide bulantısı ve besin zehirlenmesi gibi durumlarda da etkindir. Toz ve tane şeklinde olan zencefil, soğuk algınlığı ve gribin tedavisinde etkili bir besin maddesidir.
Zencefil Tüketimi Nasıl Olmalıdır?
Mucizevi özelliklere sahip olan zencefil, migren ağrılarına karşı da etkilidir. Adet sancılarının azalmasına da yardımcı olan zencefil, oluşan böbrek hasarını da önemli azaltır. Zencefilin tüketilme şekilleri herkesin beğenisine göre farklı olabilir. En yaygın tüketilme şekli çay gibi demlenme yöntemidir. Toz halindeki zencefil ise bal ile karıştırılarak tüketilebilir.
Günlük zencefil tüketimi 4 gramdan fazla olmamalıdır. Zencefil 2 yaşından küçük çocuklara kesinlikle verilmemelidir. Kanser tedavisinde oldukça etkin olan zencefil, destekleyici tedavi olarak kullanılır. Kış aylarında soğuk algınlığı başlangıçlarının engellenmesinde oldukça etkin olan zencefil son dönemlerde yoğun talep görüyor.