Spor için En Etkili Saat

Spor için En Etkili Saat

Yaşam kalitesini arttırmak için spor yapmak şart! Fakat uzman görüşlerine göre spor için en etkili saat konusu metabolizmaya bağlı olarak değişebiliyor. Nüans farkları olsa da insan anatomisinin işleyişi hakkında sunulan bilgiler, spor yapmayı planladığınız saatler hakkında size bir fikir verebilir.

Vücut Saatimiz Nasıl Çalışıyor?

Sabah 06.00-07.00: vücudun kortizon salgılamasıyla uyanırsınız. Hareketlenen metabolizma gerekli enerjiyi hazırda tutuyor. Sabah 07.00 saatlerinin spor için ideal olduğunu söyleyenler yanılıyor. Vücut bu saatlerde hala zayıf olduğundan spora değil, beslenmeye hazır.

Sabah 08.00: cinsel içgüdünün, içgüdüsel enerjinin maksimum olduğu saatler. Libidonun en yüksek olduğu, Testosteron ve Östrojen fazla miktarda  salgılanmaya başladığı saatler…

Sabah 09.00-10.00:  kalp ve vücut ritmi bozulmadan vücudun en dinç, en kuvvetli olduğu bu saatlerde, en yüksek verim alınabiliyor. Metabolizmanın fazlasıyla enerjik olduğu, performansın yükseldiği, spor yapmak en ideal zamanlar!

Sabah 11.00: vücudumuzun verimli olmaya programlı bir saati. Kalp ve dolaşım en iyi seviyesinde, performans oldukça yüksek. Spor yapmak için uygun saatlerden biri.

Spor için Uygun Olmayan Saatler!

12.00-13.00-14.00-15.00: Spor yapmak için uygun olmayan saatler. Öğle başlangıcında midedeki asit üretimi artıyor, asit üretimini desteklemesi için kan mide tarafından kullanılıyor ve beyine kan transferi azalıyor. Enerji seviyesi azalıyor ve vücut sadece yemek-hazım için çalışıyor.

Öğleden Sonrası için İdeal Spor Saati!

Saat 15.00- 16.00-17.00-18.00: Vücut dinlenmiş, enerjisini almış ve formda. Spor yapmak için en ideal saatler! Tüm sistemler iyi çalışıyor. Özellikle: ağır antrenman yapanlar için bu saatlerin vücudu zorlamayan, ideal bir dönem olduğunu belirtiliyor.

Akşam saatlerinde vücut tekrar dinlenme için yavaşlıyor ve 23.00 civarlarında uyku moduna geçmeye başlıyor. Gece spor yapmanın fiziksel olarak bir zararı yok, fakat yatmadan 3 saat önce bitmiş olması gerekiyor.