Micro SD Kart Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Micro SD Kart Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar ve fotoğraf makinaları için kullanılan hafıza kartları günümüzde pek çok farklı şekilde üretiliyor. Üretim şekillerine göre farklı kullanım alanlarına sahip olan MicroSD kart seçiminde dikkat edilmesi gerekenler ve seçim aşamasının püf noktaları bu yazımızda yer alıyor.

Düşük class ile yapacağınız depolama işlemlerinde makinenizde kilitlenme ve aşırı ısınmadan dolayı kapanmalar ortaya çıkabilir. MicroSD kartların class değerlerini öğrenebilmek için hafıza kartının üzerinde yer alan yuvarlak içerisinde yer alan sayıya bakabilirsiniz. Bu sayılar genellikle 1 ile 10 aralığında olmaktadır. Yüksek class değerlerine sahip olan kartların fiyatları da diğerlerine göre daha yüksektir.

Hafıza kartınızı hangi amaçlar doğrultusunda kullanacaksanız ona uygun kartlar almanız da önemlidir. Her an elinizin altında bulundurmak istediğiniz bir içerik var ise MicroSD kartların ufak boyutlu ve uygun fiyatlı olanlarını tercih edebilirsiniz.

Cihazın Desteklediği Boyut Sınırlarını Aşmayın

Hafıza kartı kullanmak istediğiniz akıllı telefon, tablet bilgisayar veya fotoğraf makinenizin desteklediği en büyük boyutları aşmamaya özen göstermelisiniz. 8 GB’a kadar hafıza kartı destekleyen cihazınızda; 16 GB veya 32 GB boyutlarında bir hafıza kartı takarsanız tam kapasiteli olarak kartlarınızı kullanamazsınız.

Hafıza kartları değerlendirirken fiyatlarına bakmak size yol gösterebilir. Ünlü markalar tarafından kaliteli olarak tasarlanan MicroSD kartları genellikle diğerlerine göre biraz daha yüksek fiyatlı olacaktır. Fakat fiyat her zaman kalite göstergesi olmayabilir. Bu sebeple sadece fiyatlara bakarak karar vermek doğru olmayabilir.

Araştırma yapmak son olarak unutmamanız gereken bir konu ise şudur; ihtiyacınız olan MicroSD kartların arasında marka ve model araştırması yaptıktan sonra bütçenize en uygun olanını bulmanız daha yararlı olacaktır. Doğru MicroSD kartı seçtikten sonra kartınızı kart okuyucu yuvasına ters yerleştirmemeye de dikkat etmelisiniz. Günümüzde pek çok kişinin düştüğü bu hata kartınıza kalıcı hasar verebilir.