Kredi Kartı Kaybolunca Ne Yapılmalı?

Kredi Kartı Kaybolunca Ne Yapılmalı?

Kredi kartı kaybolması, kart sahiplerinin başına gelecek en kötü durumlardan biri. Günümüzde online alışverişin ve kredi kartı kullanımın yaygınlaşması ile alışverişlerde şifre istemeyen pek çok internet sitesi bulunuyor. Kredi kartı kaybolduğunda kötü niyetli kişilerin eline geçerse kart numarası ve güvenlik numarası ile alışveriş yapmaları çok kolay. Peki, mağdur olmamak için kredi kartı kaybolduğunda ne yapılmalı?

Hemen Bankanızın Çağrı Merkezini Arayın

Kredi kartı kaybolması veya bilginiz olmadan alışveriş yapılması gibi bir durumda derhal bankanızın çağrı merkezini arayarak kartınızın kaybolduğunu bildirmelisiniz. Bu durumda çağrı merkezi müşteri temsilcisi kartınızla harcama yapılmasını durduracak önlemler alacaktır.

Kartınızı İptal Ettirin

Bankanıza giderek kayıp veya çalıntı bildiriminde bulunup kredi kartınızın iptalini isteyebilirsiniz. İptalin ardından emniyete giderek tutanak tutturmak da yapılacak işlemler arasında yer alıyor.

Harcama İtirazında Bulunun Kartınız kayıp ya da çalındı ise ve cep telefonunuza kartınızla alışveriş yapıldığı mesajı geliyorsa kartınız kullanılıyor demektir. Hemen bankanıza başvurarak harcama itiraz formu edinmelisiniz. Gerekli incelemelerin ardından yapılan harcamanın kabul edilip edilmemesi ise bankanın inisiyatifinde olan bir durumdur.