Erken Doğum Nedenleri

Erken Doğum Nedenleri

40 hafta sürmesi gereken normal doğum sürecinin 37. haftadan daha kısa sürede tamamlanmak zorunda kalınması erken doğum olarak nitelendiriliyor. Dünyada her yıl erken doğan 13 milyon civarındaki prematüre bebekten 1 milyon kadarı kaybediliyor. Bu sebeple erken doğumun nedenleri, tespiti ve önlenebilmesi hayati önem taşıyor.

Erken Doğumun Önlenebilir Nedenleri

Dünyaya sağlıklı bir bebek getirmek istiyorsanız, erken doğuma sebep olabilecek faktörleri bilmeniz ve olağan üstü haller dışında, önleyebileceğiz faktörlerden uzak durmanız gerekiyor.

Sigara ve Alkol Bağımlısı iseniz Asla Bebek Düşünmeyin! Sigara kullanıyorsanız ve bebek sahibi olmayı planlıyorsanız gebelikten en az 6 ay önce sigarayı bırakmalısınız.

Hijyene Dikkat! Enfeksiyon sonucunda oluşabilecek idrar yolları, rahim iç ve dış komplikasyonları erken doğum ihtimalini yükseltiyor. Vücut, kendisini güçlendirebilmek için fazla gördüğü bebeğin vücuttan uzaklaştırılması için çalışıyor.

Kilonuzu Sık Sık Ölçün! Toplam gebelik döneminde 9-10 kg almak normal sayılıyor. Bu oranın çok altı veya çok üstü yüksek risk teşkil ediyor.

İlaç Kullanmak Yok! Doktor kontrolü ile birlikte mutlaka almanız gereken ilaçlar olabilir. Bunun dışında bünyenize ve bebeğinize zarar verebilecek, erken doğuma neden olabilecek hiçbir ilaç alınmamalı!

Dengeli ve Sağlıklı Beslenin! Erken doğum sebeplerinden biri de şüphesiz kötü beslenme. Bugüne kadar pek dikkat etmemişseniz bile öncelikle bebeğinizin sağlığı için, en doğal, en dengeli şekilde beslenmeniz gerekecektir.

Yorucu İşleri 9 Ay Başka Biri Yapsın! Ağır bir şeyler kaldırmak, uzun süre ayakta durmak yüksek düşük riski taşıdığı gibi erken doğuma da sebep veriyor.

Gebelikte Cinsel İlişki Sınırı: Gebeliğin ilk 3 ve son 3 ayı cinsel ilişkide bulunmak erken doğum nedenlerinden biri. Otonom sistem, orgazm kasılmalarını doğum belirtisi olarak algılayabiliyor.