Google Lens Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Google Lens Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Google Lens Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Android cihazlar için yeni bir araç olan Google Lens ile Google Asistanı daha da akıllı hale geliyor. Dijital asistan, geleneksel olarak yalnızca mikrofonu duymak için kullanırken, şimdi telefonun kamerasını da görebileceksiniz. Posterde gezinirken bir film hakkında daha fazla bilgi almak ister misiniz?

Google Lens ile Ne Yapabilirsiniz?

Google Lens, Google’ın makine öğrenme uzmanlığını, telefonun bir kamera aracılığıyla neler görebileceğini belirlemeyi taahhüt ediyor. Google Lens ve Google Asistanınızla çevrenizdeki şeyler hakkında Pixel’nizde daha çok detayı söylemek için bir yardımcı buluyorsunuz. Kaydettiğiniz fotoğrafları tarayıp fotoğrafın içinde ne olduğu konusunda ek bilgi sağlayacaktır.

Daha önce, Google Lens, Google Fotoğraflar’dan edinilebilirdi, ancak kullanıcıların fotoğraf çekmesi, daha sonra uygulamaları değiştirmesi ve Lens düğmesine basması gerekiyordu. Google Asistanı’ndaki Lens, yalnızca daha sezgisel olmayı değil aynı zamanda daha akıllı olmayı vaat ediyor. Google’a göre, bu özellik kullanıcıların bir kartvizitin fotoğrafından bilgi kaydetme, bağlantıları takip etme ve nesneleri tanıma gibi işlemleri yapmalarını sağlıyor ve de barkodlarla ürün arayabiliyor.

Google Lens’in en iyi yanı, gerçekten harika bir kameraya güvenmediği, daha çok yazılıma bağımlı olması, güncellenmiş ve zamanla gelişmiş olmasıdır. Telefonunuza nihayet ulaştığında Google Asistan’ı etkinleştirdikten sonra ekranın sağ alt köşesinde Google Lens logosu görürsünüz.