Tarçın Tüketmenin Şaşırtıcı 5 Sağlık Faydası

Tarçın Tüketmenin Şaşırtıcı 5 Sağlık Faydası

Her türlü içecek ve gıdada kullanabilirsiniz, ancak tarçın sadece hoş kokulu, leziz bir baharattan daha fazlasıdır. İşte, sağlık ve metabolizma üzerinde güçlü etkileri olan tarçının hiç bilmediğiniz sağlık faydaları:

  • Antioksidan kaynağıdır: Tarçın antioksidanlar için mükemmel bir kaynaktır. Aslında tarçın o kadar güçlü ki, sarımsak ve kekik ile aynı etkiyi yapıyor.
  • İltihap ve yaralanmalarla savaşır: Vücudunuzda her zaman bilmeden iltihaplanma yaşayabilirsiniz. Tarçın, enfeksiyona karşı mücadele ederken dokuları onararak iltihaplanma ile mücadeleye (çok etkili anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu için) yardımcı olabilir.
  • Kalp sağlığını korur: Tarçın, toplam kolesterolünüzü, LDL’lerinizi ve trigliseritlerinizi düşürmenize yardımcı olabilir. Bu sayıları düşürmek, hastalık riskini azaltabilir.
  • İnsülin duyarlılığını attırır: Bazı insanlar çeşitli sebeplerden ötürü insüline karşı daha hassastırlar ve bu durum (tip 2 diyabet gibi) sağlıklarını olumsuz yönde etkileyebilir. Tarçın kan şekerinizi dengeler, böylece daha düşük bir hastalık riski taşırsınız.
  • Kanserle mücadele eder: Hayvan deneylerinde tarçının kanser hücrelerinin büyümesini ve tümörlerde kan damarlarının oluşumunu azalttığı bulundu. Ayrıca kanser hücreleri için toksik olduğu görülüyor. Ayrıca vücuda yapılan diğer tüm olumlu etkilerle birlikte tarçın tüketmek size zarar vermez.