Tüp Bebek Aşamaları Hakkında Merak Ettikleriniz

Tüp Bebek Aşamaları Hakkında Merak Ettikleriniz

Birçok kadın, çok gelişen tüp bebek yöntemini denedikten sonra bebek sahibi olma şansını yakalıyor. Gebe kalmakta problemler yaşıyorsanız, alternatif olan tüp bebek yönteminin içeriğini merak ediyor olabilirsiniz.

Tüp Bebek Prosedürlerinde 4 Adım

Tüp bebek yöntemi, en basit anlatımla, yumurtayı vücudun dışında, bir laboratuar ortamında döllemeyi ve sonrasında kadının rahmine yerleştirmeyi içerir. Tüp bebek prosedürleri 4 adımdan oluşur:

  • Ovulasyon İndüksiyonu (Yumurtlama Tedavisi)

Bu aşamada çoğu kadın, yumurta üretmek için doğurganlık ilaçları veya gerekli hormonları kullanır. Doktorunuz yumurtalıklarınızı, yumurtlama zamanlamasını ve hormon seviyelerinizi izleyecektir.

  • Yumurtanın Vücuttan Alınması

Özel bir iğne yardımı, vajinal ultrason kullanımı ve yumuşak vakum ile foliküllerden yumurta çıkarılır. Sıvılardan izole edilen yumurta, besin ortamı içeren bir kültür kabında inkübatöre aktarılır.

  • Yumurtayı Dölleme

Yumurta döllenmesi için eşinizden bir sperm numunesi alınır ve en aktif sperm, yumurta ile birleştirilir, bazen de yumurta içine enjekte edilir. Döllenmiş yumurta tekrar inkübatöre yerleştirilir.

  • Embriyo Transferi

Gebelik adayı kadının vücuduna embriyoyu aktarmak için vajina içine bir spekulum yerleştirilir ve embriyo, serviks ve uterus boşluğuna yerleştirilen küçük bir plastik tüp vasıtasıyla aktarılır.

Tüp bebek işlemi böylece tamamlanmış olur, artık doktor kontrolü altında bebeğin gelişimini tamamlaması beklenecektir.