Blister Ambalaj Nedir? Blister Ambalaj Nerede Kullanılır?

Blister “kabarcık” anlamına gelen İngilizce kökenli bir kelimedir. Pek çok alanda olduğu gibi blister ambalaj sanayinde de sıklıkla kullanılır. Bir blister ambalaj türünün birincil bileşeni, şekillendirilebilir termoform plastikten yapılmış şeffaf bir oyuk, kapsül veya ceptir. PVC, PETG ve PET malzemelerden üretilen şeffaf kabarcıklar genellikle mukavva, folyo veya plastikten mühürlü bir desteğe sahiptir. Kendi üzerine katlanan iki taraflı bir blister ambalaj tasarımına genellikle kapaklı paket denir.

Blister ambalajlar tipik olarak küçük tüketim malları ve ilaçlar için kullanılan önceden oluşturulmuş plastik ambalajlardır. Bununla birlikte blister ambalaj tasarımları, hazır gıda, elektronik, donanım, tekstil veya kozmetik için de özelleştirebilir. Köşeli, vakumlu veya katlamalı blister ambalaj çeşitleri farklı ürünlere hizmet eder. Bu tip ambalajların en önemli özelliği ise şeffaf görünürlük seviyesinde en güvenli ürün sunumudur.

En Ekonomik Blister Ambalaj Fiyatları

Şeffaf ambalaj modern çağımızın en popüler ürün sunum şeklidir ve blister ambalaj bu popülerliğin bir parçasıdır. Ayrıca, blister ambalaj fiyatları oldukça ekonomik olduğu için de tercih edilir. Ambalaj imalatı konusunda iyi bir tavsiye arıyorsanız ozambalaj.com web adresini ziyaret etmenizi önerebiliriz. İletişime geçtiğinizde, en ucuz şeffaf ambalaj fiyatları ile en iyi şeffaf ambalaj tasarımını ürününüz için modelleyeceklerinden emin olabilirsiniz.