Kozmetik Ürünlerini Nasıl Saklamalısınız?

Kozmetik Ürünlerini Nasıl Saklamalısınız?

Kozmetik ürünleri, doğru şekilde saklanmadığında bozulmalar olacağı gibi cilde de zarar verebilir. Doğru yöntemlerle kozmetik ürünlerini sakladığınız zaman ömürlerini uzatabilirsiniz. Kozmetik ürünleri içerisinde yer alan rime,l çabuk kuruduğu için içine bir damla hint yağı ilave edebilir ve oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.

Kozmetik Ürünleri Saklama Yöntemleri Nelerdir?

Göz kaleminin ucu önemli olduğu için buzdolabında muhafaza etmeniz gerekir. Rujlar ise oda sıcaklığında saklanmalıdır aksi taktide soğuk ortamda kaldığında kolayca bozulur. Rujların dayanıklılığını artırmak için fırça kullanmayı ihmal etmeyin.

Özellikle bakım kremini buzdolabının alt tarafında saklanmalı ve tarihlerini, sık sık kontrol etmelisiniz. Son kullanımı yakın olan tarihleri almamaya özen gösterin. Allıklarda aynı şekilde oda sıcaklığında muhafaza edilmeli. Ojelerinizin kurumaması için içerisine bir damla aseton koymalısınız. Kozmetik ürünlerinizi çekmeceye gelişigüzel koymak yerine özel bir kutu içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Kaliteli ürünler seçmeye özen gösterirseniz cildinize de zarar vermemiş olursunuz. Bakım kremleri ya da cildinize sürdüğünüz tüm kozmetik ürünlerini, çok soğuk ve sıcaktan koruduğunuz zaman ömürlerini de uzatmış olursunuz.