Buzun Cildiniz için Faydaları

Buzun Cildiniz için Faydaları

Sadece soğuk su blokları olan buzun, cilde teması ile damarlar doğrudan etkilenerek yumuşak dokular arasında kan birikmesi (hematom azalıyor) ve ödem oluşumu da engelleniyor. Birçok kozmetik ürününün bile yapamayacağı etkileri olan buzun cildiniz için faydaları, basit ve pratik yöntemler ile kısa sürede görülebiliyor.

Pürüzsüz Canlı Bir Cilt için Buz Şoku

Cilt için kullanılan buz şoku; en eski ve az bilinir yöntemlerden biridir. Buz, hücrelerin gözeneklerinizi büzüştürür ve kırışıklıkların gerilmesini sağlayarak cildinize daha canlı bir görünüm kazandırır. Ayrıca kan dolaşımını düzenleyerek, akne, leke, sivilce gibi oluşumları da engellemeye yardımcıdır. Cildinizde bir sivilce olduğunda kırmızı olan alana buz sürmek oluşumu önleyeceği gibi mevcut sivilce izlerini de azaltır.

Cilt Lekeleri için Buz Tedavisi

Güzellik merkezlerinde lekeler üzerine uygulanan buz tedavisinde; cilt üzerinde bulunan siğil, güneş yanığı ve doğum lekelerini yok edilebiliyor. Bu yöntemle özel bir alet ile inceltilmiş buz parçaları basınç altında alt deri tabakalarına gönderiliyor ve tekrar vakumlanıyor. Cildin o bölgesinde hücreler kendi kendini yenilediğinde de istenmeyen lekeler ortadan kalkıyor.

Cildi Makyaja Hazırlar! 

Özellikle; sabah kalktığınızda hala uyuyan cilt hücrelerini canlandırmak, makyaj öncesinde cildi hazırlamak için sizde buz kalıplarından faydalanabilirsiniz. Herhangi bir makyaj malzemesi kullanmadan önce cildinize hafifçe buz sürerek makyajınızın daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Ağrı ve acıyı azaltacağı için kaş, bıyık alma öncesinde de uygulayabilirsiniz. Yalnız buzu doğrudan değil bir bez veya tülbent içerisinde tatbik etmeniz önerilir.

Saçları Canlandırmak için Buz  

Yapılan araştırmalara göre; soğuk şokunun etkisiyle saçları besleyen saç hücrelerinde bulunan kan damarları büzülüyor ve saç kökleri canlanıyor. Sizde saçlarınızın cansızlığı ve uzamaması problemi ile karşı karşıya iseniz, düzenli olarak buz kompresi uygulayarak saçlarınızın kısa sürede canlanmasına tanık olabilirsiniz.