Plastik Şişe Üretimi Nasıl Yapılıyor?

Plastik, süt, şampuan, deterjan gibi sıvı maddeler, ilaç ve besin takviyeleri gibi kuru ürünler için şişe şeklini alan bir üretim sürecinden geçer. Bir plastik şişe, ham durumdaki polietilen ve etilen dâhil olmak üzere bir dizi organik polimerden oluşur. Yumuşak bir halde iken plastik istenen şekle kalıplanabilir ve daha sonra katı bir şekle dökülebilir.

En Popüler Plastik Şişe Hammaddeleri Nelerdir?

Farklı plastik şişe hammaddeleri arasında polietilen tereftalat ve yüksek yoğunluklu polietilen bulunur. Polietilen tereftalat PET, PETE veya polyester olarak da bilinir, güçlü ve hafif olduğu için genellikle gazlı içecekler, su ve gıda ürünleri için kullanılır. Yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) ekonomiktir ve etkili bir sıvı bariyeri sağlar, bu da onu plastik şişeler için en yaygın kullanılan malzeme haline getirir.

azizplastik.com.tr web adresinde görebileceğiniz gibi plastik şişe üretimi, tasarımdan nihai üretime kadar büyük bir titizlikle yapılmalıdır. Markanıza özel plastik şişe ihtiyacınız varsa teknik detaylar kadar optimal çözümleri ile de dikkat çeken Aziz Plastik ile hemen iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.