Giyinme Odası Nasıl Yapılır?

Giyinme Odası Nasıl Yapılır?

Beğenerek aldığınız ancak gözünüze ilişmediği için giymediğiniz kıyafetleriniz var mı? Her sabah gardırobun içerisinde kıyafet aramaktan sıkıldınız mı? Aslında hemen her kadının bu soruya yanıtı “evet” oluyor. İşte bu durumdan sizi kurtaracak olan aslı soru giyinme odası nasıl yapılır olmalı. Evinizde küçük bir alanı giyinme odasına dönüştürebilirsiniz. Bu durumda aradığınız kıyafetleri hemen bulabilir, daha düzenli bir kıyafet depolama alanına sahip olabilirsiniz. Çok daha şık kombinler yapabilecek olmanız da cabası…

En İdeal Giyinme Odası Nasıl Yapılır?

Yatak odanızdaki bir alanı giyinme odasına dönüştürmek için özel bir mobilyaya gereksinim duyabilirsiniz. Bunun için de bir marangozla görüşerek ölçü vermeniz ve nasıl bir mobilya istediğinizi anlatmanız kafi. Elbette bu bölüm kapaklı olmalı. Aksi halde kıyafetlerinizi tozdan korumanız güçleşebilir. Dar alanlar için sürgülü sistem raylı kapaklar daha doğru bir tercih olabiliyor.

İdeal giyinme odalarında alt kısım bel hizasına kadar geniş çekmecelerden oluşmalı. Bir bölümü ayakkabılarınız için raflara da ayırabilirsiniz. Çekmecelerde iç çamaşırlarınızı, kemer ve çanta gibi aksesuarlarınızı muhafaza edin. Boy hizasına kadar olan bölümü askılığa ayırmanız gerekiyor. Kıyafetlerinizin büyük bölümünü katlayarak muhafaza etmek yerine askılığa asmanız, çok daha kolay bir şekilde görmenizi de sağlayacak.

Giyinme Odası Nasıl Kullanılmalı? En üst bölümde de raf olmasını sağlayabilirsiniz. Bu bölümde az giydiğiniz ya da günlük olarak kullandığınız kıyafetlerin olmasını sağlayın. Böylece gayet kullanışlı bir giyinme odası hazırlamış olacaksınız. Bu bölümde bol miktarda depolama alanı olması da giyinme odasının düzenli kullanımı açısından önemli. Depolama alanları kıyafetlerin daha düzenli bir şekilde muhafaza edilmesini sağlar. Son olarak giyinme odasının aydınlatmasını belirleyin. Odanın karanlık olmaması gerekiyor. Ancak aşırı ışık da kıyafetlerinizin rengini doğru olarak görmenizi engelleyebilir.