Kredi Borcu Nasıl Yapılandırılır?

Kredi Borcu Nasıl Yapılandırılır?

Kredi başvurunuzu yaptıktan sonra onay aldıysanız ve ödemeye başladıysanız bir süre sonra sıkıntılar yaşayabilmeniz tamamen doğal bir durum olabilir. Herkes gibi bazı dönemlerde ödeme konusunda sıkıntı yaşıyorsanız en iyi alternatiflerden birisi sizler için kredi yapılandırma işlemi olacaktır. Kredi borcu nasıl yapılandırılır ve nelere dikkat etmek gerekir diye merak ediyorsanız bu yazımıza göz atabilirsiniz.

Kredi borcunuzu ödeme aşamasında zorlanıyorsanız kredi yapılandırma için yeterli bir sebebe ilk etapta sahip değilsiniz demektir. Bankalar işlemi yapabilmek için hazırladıkları transfer kampanyaları çerçevesindeki ürünlerini incelemenizi ve bu koşullar ile kendi koşullarınızı karşılaştırmanızı isterler. Eğer farklı bir kredi transfer seçeneği, sizin ödediğiniz kredinin koşullarından daha cazip ise kredi faiz oranları ve kredi vadesini yeniden hesaplatarak daha uygun koşullarda kredi borcunuzu yapılandırabilirsiniz.

Kredi Yapılandırma Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Kredi faiz oranlarının %0,98 olduğu, 120 ay vadeli olarak 150 bin TL’lik bir konut kredisini bankanızdan aldığınızı varsayalım. Bu banka kredi başvurusu yaptığınız dönemde sizlere cazip seçenekler sunamıyor ise burada şu tür bir işlem devreye girecektir. A bankasından aldığınız bir kredi taksidi aylık olarak 2.131.30 TL ve toplam ödemesi 255.756.56 TL olsun. 12 aylık süreç boyunca kredi ödemesi yaptığınız zaman borcunuz ana para üzerinden 141.622.33 TL oranlarına denk düşüyor.

B bankası ise sizlere 120 ay vade seçeneği ile 0,78 oranda faiz uyguluyor olarak varsayalım. Bu durumda borcunuzu kapatma cezası ile birlikte B bankasına tekrar ödemeniz gerekiyor. Ancak vadeniz 1 yıl daha uzamış oluyor. 1 yıl olarak kazandığınız vade size daha cazip ödeme koşullarını sunmuş oluyor.

Bankalardan kredi almadan önce kredi koşullarını detaylı olarak araştırarak ödeme zorluğu yaşamamayı deneyebilirsiniz. Ayrıca bankaların kredi yapılandırma koşullarını da araştırabilirsiniz.