WhatsApp Şifreli Mesaj Nasıl Gönderilir?

WhatsApp Şifreli Mesaj Nasıl Gönderilir?

WhatsApp uygulamasına gelen yeni uçtan uca şifreleme yöntemi sayesinde artık şifreli mesajlar gönderebiliyorsunuz. WhatsApp’ın bilinen en büyük rakiplerinden olan Telegram tarafından uzun süredir kullanılan bu özellik artık WhatsApp için de kullanılabilir halde. WhatsApp kullanıcıları yeni özellik sayesinde şifreli bir şekilde fotoğraf ve videolarını arkadaşlarına gönderebiliyorlar. WhatsApp şifreli mesaj nasıl gönderilir ve hangi ayarları yapmak gereklidir diye merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Şifreli mesaj özelliğinden yararlanabilmek için ilk önce WhatsApp’ın son sürümünü indirerek cihazlarınıza kurmanız gerekiyor. Güncelleme işlemini yaptıktan sonra güvenli mesaj göndermek istediğiniz kişiyi seçmeniz ve karşınıza gelen ekrandaki uyarıyı aktif etmeniz gerekiyor. Fakat şifreli mesaj gönderebilmek için mesaj göndereceğiniz kişinin cihazında da WhatsApp’ın son sürümünün yüklü olması gerekiyor.

WhatsApp güvenli şifreleme ile mesaj göndermek istediğiniz kişinin profilini açtıktan sonra ortada yer alan “Şifreleme” seçeneğine dokunun ve burada yer alan “Güvenlik kodunu doğrula” seçeneğini seçin. Karşınıza gelen “Doğrulamak için X kişisine bir mesaj atın ve tekrar deneyin” yazısını gördüğünüz an özellik aktif edilmiş demektir.

Şifreli Mesajlar Tamamen Güvenilir mi?

Mesaj gönderdikten sonra açık sarı renkli bir buton göreceksiniz. Bu butonu görmeniz şifreli mesaj özelliğinin aktif edildiğini sizlere göstermektedir. Uyarıyı gördükten sonra güvenli mesaj kullanmak istiyorsanız uyarıya dokunmanız yeterli olacaktır. Şifreli mesajlaşmalar ile tamamen güvenilir bir şekilde iletişim içinde olmayacağınız da unutmayın. WhatsApp’ın Facebook tarafından satın alındıktan sonra kişisel bilgilerinizi Facebook ile reklam amaçlı olarak paylaştığı haberleri tamamen doğrudur. Fakat Facebook sadece bilgilerinizin belirli bir kısmını kullanmaktadır. Bu özelliği devre dışı bırakabilmek için kullanıcı sözleşmesinin en altında yer alan bilgilerinizin paylaşılacağına dair olan kutunun işaretini kaldırabilirsiniz.