Voleybol Sporu ve Çocuklar

Voleybol, oyuncuların ellerini veya kollarını kullanarak bir topu file üzerinden geçirdikleri bir takım sporudur. Takımların her birisi altı oyuncudan oluşan iki takım bir voleybol maçında karşılaşır. Bu oyun spor salonunda veya dışarıda, plajda veya parkta oynanabiliyor.

Bir takımın oyuncusunun servis atışı ile oyun başlar. Servis atan oyuncu, topu karşılayan takımın ağ tarafına topu atmaya çalışır. Karşılayan takım servisi geri göndermeye veya topu ağ üzerinden geri atmaya çalışır. Karşılayan takım servisi karşılayıp topu diğer tarafa göndermeye çalışır. Bunu yapmak için oyuncular topu filenin kendi taraflarında havaya fırlatır. İyi bir set, bir takım arkadaşının topu büyük bir güçle (smaç) ağ üzerinden göndermesi olarak değerlendirilir. Bu, diğer takımın geri vurmasını zorlaştırır.

Bir takım sayı alana kadar yani karşı takımın sahasında topu yere vurdurana kadar top karşılıklı olarak atılır. Her takım karşı tarafa topu atmadan maksimum 3 sefer dokunabilir. Aynı oyuncu üst üste topa dokunamaz. Set sonunda en az fark iki sayı olmak zorundadır. Eğer takımların sayı farkları iki sayı değil ise beraberlik olduğu durumlarda maç bir sayı uzar. Toplam 25 sayıya ulaşan (uzatma olmazsa) maçı kazanır.

Voleybolun çocuklara kazandırdıkları;

Takım çalışması ve sosyalleşme sağlar.
Sağlık üzerinde olumlu etkisi vardır.
Çocuk için olumlu kazanımlar yaratır.
Çocuklara düzgün düşmeyi öğretir.
Yaralanma riski diğer temas sporlarına göre daha düşüktür.

Çocuğunuzun hem iyi vakit geçirmesi hem de spor yapma imkanı elde etmesi ve bu güzel sporu kaynağından öğrenmesi için Ankara’da Fenerbahçe voleybol okulunu inceleyebilirsiniz.